Blodtype O-planen

Blodtype O: Jegeren

-         Kjøtteter

-         Sterkt fordøyelsessystem

-         Sterkt immunforsvar

-         Intolerant overfor endringer i kosthold og miljø

-         Takler best stress med intens fysisk aktivitet

-         Krever et effektivt stoffskifte for å holde seg slank og energisk

Type O-dietten

Type O trives med intens fysisk mosjon og animalsk protein. Fordøyelsessystemet hos alle Type O har beholdt minnet fra eldgamle tider. Jeger-samler-dietten inneholdt mye protein, som medførte at de fleste primitive mennesker ble holdt i en mild tilstand av ketose, en tilstand hvor stoffskiftet er forandret.

Ketose er resultat av en diett med mye protein og fett og et meget lavt innhold av karbohydrater. Kroppen omdanner protein og fett til ketonlegemer, som brukes istedenfor sukker for å opprettholde et jevnt nivå av blodglukose.

 

Type O-diettens suksess avhenger av at man bruker magert kjøtt, fritt for kjemiske tilsetningsstoffer i alle kjøttyper, fjørfe og fisk.

Type O finner ikke melkeprodukter og kornsorter like brukervennlige som de andre blodtypene fordi fordøyelsessystemet deres enda ikke helt er tilpasset disse mattypene.

Oppnå en passende vekt

Med Type O-dietten vil du gå ned i vekt umiddelbart hvis du bergrenser ditt inntak av kornvarer, brød, belgfrukter og bønner. Den levende faktoren i vektøkning hos Type O er gluten, som finnes i hvetekim og helkornprodukter.

Å spise gluten er som å bruke feil type oktan på bilen. Istedenfor å smøre bilen og skape energi, stopper den. (Mais har den samme, men noe mildere, effekten.

 

Visse bønner og belgfrukter, spesielt linser og snittebønner, inneholder lektiner som avleires i muskelvev, slik at det blir mer alkalisk og mindre ”ladet” for fysisk aktivitet. Type O er magrere når muskelvevet har litt surt stoffskifte. I denne tilstanden bruker du opp kroppens energireserver raskere.

 

Den tredje faktoren som kan gi vektøkning, henger sammen med reguleringen av skjoldkjertelen. Type O har en tendens til å ha et lavt nivå av skjoldkjertelhormoner. Dette skyldes at Type O har tilbøyelighet til å ha for lite Jod, et mineral som bare har ett formål, nemlig å produsere hormoner i skjoldkjertelen.

Symptomer på for lite Jod er bl.a vektøkning, væskeansamling, muskelsvinn og utmattelse.

Mat som fremmer vektøkning:

Hvetegluten

Forstyrrer effektiviteten av insulin og nedregulerer stoffskiftet

Mais

Forstyrrer effektiviteten av insulin og nedregulerer stoffskiftet

Snittebønner

Hindrer energiutnyttelse

Navybønner

Hindrer energiutnyttelse

Linser

Hemmer riktig omsetning av næringsstoffer

Kål

Hemmer skjoldkjertelens hormoner

Rosenkål

Hemmer skjoldkjertelens hormoner

Blomkål

Hemmer skjoldkjertelens hormoner

Sennepsblader

Hemmer skjoldkjertelens produksjon

 

Mat som stimulerer til vekttap:

Tang

Inneholder Jod og øker skjoldkjertelens hormonproduksjon

Sjømat

Inneholder Jod og øker skjoldkjertelens hormonproduksjon

*Jodsalt

Inneholder Jod og øker skjoldkjertelens hormonproduksjon

Lever

Kilde til B-vitaminer og styrker stoffskiftets effektivitet

Rødt kjøtt

Styrker stoffskiftets effektivitet

Bladkål

Styrker stoffskiftets effektivitet

Spinat

Styrker stoffskiftets effektivitet

Brokkoli

Styrker stoffskiftets effektivitet

*Det er bedre å få i seg Jod fra kilder som sjømat og tang, ettersom Natrium kan bidra til høyt blodtrykk og væskeansamling

Jeg skreddersyr en plan basert på blodtypen, som jeg kaller Et Biologisk Kosthold. Les mer  HER

Matvareguide for Blodtype O

Kjøtt og fjærfe

Spis magert oksekjøtt, lam, kalkun eller kylling så ofte du vil. Jo mer stress eller krevende treningsprogram, desto høyere proteinkvalitet bør du spise.

Porsjonsmengde på 115-170g per måltid, 4-6x i uka.

 

Type O kan effektivt fordøye og forbrenne kjøtt, siden de er tilbøyelige til å ha et høyt innhold av magesyre.

Imidlertid må man være forsiktig og balansere dine kjøttproteiner med de riktige grønnsaker og frukter for å unngå overproduksjon av syredannelse som kan forårsake magesår og irritasjon i magesekkens slimhinner.

 

Medisinsk:

Brissel, Bøffel/Bison, Fårekjøtt, Hjerte, Innmat, Kalvekjøtt, Karbonadedeig, Kjøttdeig, Lam, Lever, Nyre, Okse/Storfekjøtt, Oksehale, Vilt (Reinsdyr, Elg, Hjort)

 

Sjømat

Sjømaten er det nest mest konsentrerte animalske proteinet og er mest velegnet for Type O av asiatisk og europeisk slektskap. Sjømat var hovednæringen i dietten hos dem som levde ved kysten. Fet fisk som torsk, sild og makrell er utmerket for Type O.

Porsjonsmengde på 115-170g per måltid, 3-5x per uke

 

Fiskeoljer kan også ha vært svært effektive i behandlingen av irritabel tarm, slik som Ulcerøs Kolitt (tykktarm) og Crohns Sykdom (tynntarm), som Type O er utsatt for å pådra seg. Mye av sjømaten er også utmerkede Jodkilder som regulerer skjoldkjertelens funksjoner.

Det er typisk for Type O å ha varierende produksjon av skjoldkjertelens hormoner, noe som forårsaker problemer i stoffskiftet og vektøkning.

 

Sørg for å ha sjømat som en hovedkomponent i O-dietten.

 

Medisinsk:

Abbor, Gjedde, Kveite/Hellefisk, Laks, Lysing, Maisild/Stamsild, Makrell, Regnbueørret, Sardin, Sik, Sild, Sjøtunge, Stør, Sverdfisk, Torsk/Sei, Tunfisk

 

Melk, Ost og Egg

Type O bør sterkt begrense sitt forbruk av melkeprodukter, da fordøyelsessystemet er dårlig egnet til å fordøye dem.

Type O med afrikansk bakgrunn, bør fullstendig fjerne melkeprodukter og egg, hvor mange amerikanere med afrikansk bakgrunn sliter med laktoseintoleranse. Soyamelk og Soyaost kan brukes som erstatning.

 

Matallergi er ikke et fordøyelsesproblem, det er immunforsvarets reaksjon på visse matsorter. Immunforsvaret danner antistoffer og kjemper mot maten som kommer inn i systemet ditt.

Matintoleranse er på den andre siden en fordøyelsesreaksjon som har flere årsaker.

 

Andre av Type O kan spise fire til fem egge per uke og små mengder ost, men generelt sett er dette en dårlig proteinkilde for denne blodtypen. Sørg likevel for å ta daglige Kalsium, spesielt hvis du er kvinne.

 

Medisinsk:

Egg (Høns)

 

Oljer og Fett

Blodtype O reagerer fint på oljer.

De kan være en viktig næringskilde og kan hjelpe til med å holde magen i orden, spesielt oljer med bare enumettede fettsyrer som oliven- og linføolje. Disse oljetypene har positiv virkning på hjertet og arteriene og kan til og med redusere blodkolesterolet.

 

Medisinsk:

Linfrøolje, Olivenolje

 

Nøtter og Frø

Type O kan finne gode planteproteinkilder blant enkelte nøtter og frøsorter. Imidlertid bør ikke disse mattypene på noen måte overta plassen til proteinrike kjøtttyper.

Fordi nøtter av og til kan forårsake fordøyelsesproblemer, bør du sørge for å tygge dem godt. Bruk eventuelt nøttesmør som er letter å fordøye, spesielt om du har problemer med tykktarmen, noe som er mest vanlig hos Blodtype O.

 

Medisinsk:

Gresskarfrø, Valnøtter

 

Bønner og Belgfrukter

Blodtype O nyttiggjør seg ikke bønner særlig bra.

De med asiatisk bakgrunn gjør det litt bedre da de kan være kulturelt tilpasset bønner.

Generelt sett hemmer bønner stoffskiftet til andre viktige næringsstoffer, slik som  dem som finnes i kjøtt.

De har også en tendens til å gjøre muskelvevet litt mindre surt, og Blodtype O fungerer vanligvis bedre når muskelvevet er noe mer surt.

Dette må ikke forveksles med syre-/basereaksjoner som skjer i magesekken. I det tilfellet er de få medisinske bønnene (Adukibønner, Azukibønner, Pintobønner og Svartøyebønner) en unntakelse. De styrker faktisk fordøyelsessystemet og hjelper mot magesår – et problem mange med Blodtype O har grunnet mye magesyre.

Spis likevel bønner med moderasjon, som tilleggsrett en gang imellom.

 

Medisinsk:

Adukibønner, Azukibønner, Pintobønner, Svartøyebønner

 

Kornslag

Blodtype O tåler ikke hveteprodukter i det hele tatt, så du bør fjerne dem fullstendig fra dietten.

De inneholder lektiner som reagerer på blodet og fordøyelsessystemet og hemmer absorbsjonen av god mat.

Hveteprodukter tar prisen når det gjelder å øke vekten hos Blodtype O.

Gluten, som finnes i hvetekim, forstyrrer stoffskiftet hos Blodtype O.

Ineffektiv og treg omsetning av næringstoffer fører til at maten saktere omdannes til energi, slik at en stor del lagres som fett.

 

Medisinsk:

Ingen

 

Bakervarer

Brød og boller kan åpenbart være en problemkilde for Blodtype O, siden de fleste av dem inneholder noe hvete.

Til og med brød uten hvete kan by på problemer hos Blodtype O om de spiser det ofte nok. De er ikke genetisk sammensatt på en slik måte at de har noen nytte av forskjellige kornslag.

 

Et unntak er Essenerbrød og Ezekielbrød, som finnes i helsekostbutikker. Disse er laget av spiret korn, og kan nyttiggjøres av Blodtype O fordi glutenlektinene i brød ødelegges under spiring.

I motsetning til vanlig kjøpebrød er Ezekiel- og Essenerbrød levende mat som inneholder mange gunstige enzymer.

 

Medisinsk:

Essenerbrød, Ezekielbrød

 

Kornsorter og Pasta

Det finnes ingen kornsorter eller pasta som kan klassifiseres som medisinske for Blodtype O.

 

De fleste pastaer lages med semuljehvete, så tenk deg vel og lenge om hvis du skulle få lyst på en pastarett.

Blodtype O tolererer bedre pasta laget av bokhvete eller rismel. Men dette er mat som ikke er nødvendig for deg, så prøv å begrense det til fordel for mer effektive matvarer som kjøtt og fisk.

 

Medisinsk:

Ingen

 

Grønnsaker

Det finnes enorme mengder med tilgjengelige grønnsaker fr Blodtype O, og de er en viktig del av kosten.

Du kan likevel ikke spise alle grønnsaker uten forbehold, da flere typer forårsaker problemer hos Blodtype O. For eksempel kan visse typer fra kålfamilien (kål, rosenkål, blomkål og sennepsblader) hemme produksjonen av hormoner fra skjoldkjertelen, som allerede er svak fra før hos Blodtype O.

 

Grønnsaker som er rike på Vitamin K, som bladkål, grønnkål, salat, brokkoli og spinat, er meget bar for Blodtype O. Dette vitaminet hjelper til med blodlevringen. Ettersom Blodtype O mangler flere koagulasjonsfaktorer vil de trenge Vitamin K til hjelp i prosessen.

 

Spiret lucern (Alfalfa) inneholder komponenter som kan forverre Blodtype Os problem med overfølsomhet i fordøyelsessystemet.

Mugg i shiitakesoppen og gjæret oliven har en tendens til å utløse allergiske reaksjoner hos Blodtype O.

 

Nattskyggevekster som auberginer og poteter kan forårsake forskjellige betennelsestilstander i leddene hos Blodtype O fordi lektinet avleires i vevet.

 

Maislektiner har innflytelse på insulinproduksjonen og fører ofte til sukkersyke og overvekt. Alle som er Blodtype O, bør UNNGÅ mais – spesielt ved vektproblem eller sukkersyke i familien.

 

Tomater er et spesialtilfelle. De er stappfulle av kraftige lektiner som kalles panhemagglutinaner (som betyr at de kleber sammen alle blodtyper). Blodtype A og B betyr tomater trøbbel for fordøyelsessystemet, mens Blodtype O kan spise tomater da de blir nøytrale i systemet.

 

Medisinsk:

Abelmoskus, Artisjokk, Blad/Sølvbete, Brokkoli, Endive, Gresskar, Grønnkål, Løvetannblader, Hvitløk, Kålrabi/Kålrot, Løk (alle typer), Mangold, Nepe, Paprika (rød), Pastinakk, Pepperrot, Pepperrotblader, Persille, Purreløk, Rødbeteblader, Sikori, Spinat, Søtpoteter, Tang & Tare

 

Frukt og Bær

Masse deilig frukt er tilgjengelig for Blodtype O.

Frukt er ikke bare en viktig kilde til fiber, vitaminer og mineraler, men kan også være et utmerket alternativ til brød og pasta for Blodtype O. Om du spiser en frukt istedenfor en brødskive, vil systemet ditt være bedre tjent med det, og samtidig vil det hjelpe deg til å gå ned i vekt.

 

Årsaken til at plommer, svisker og fiken er så nyttig for Blodtype O, er fordi de fleste mørkerøde, blå og purpurfargede fruktene har en tendens til å forårsake en basisk reaksjon i fordøyelsessystemet.

Da fordøyelsessystemet hos Blodtype O har en meget høy surhetsgrad, trenger den alkalisk balanse for å redusere magesår og irritasjon i magesekkens slimhinner.

Men selv om frukten er basisk, betyr ikke det at den er bra for deg. Melon er også alkalisk, men inneholder ofte mye mugg, og noen av Blodtype O er følsomme for mugg. De fleste melontyper bør spises i moderate mengder, og kantelup og honningmelon bør unngås fullstendig, fordi de har det høyeste mugginnholdet av alle.

 

Appelsiner, klementiner og jordbær bør unngås fordi de har et for høyt syreinnhold.

Grapefrukt har også høyt syreinnhold, men Blodtype O kan spise dem i moderate mengder fordi det viser seg at de har baseegenskaper etter at de er fordøyd.

De fleste andre bær er greie, men man skal holde seg unna Bjørnebær, som inneholder en lektintype som forverrer fordøyelsen hos Blodtype O.

Blodtype O er også ekstremt følsom overfor kokosnøtter og andre ting som inneholder kokos.

Unngå kokosolje, da den inneholder mye fett og har liten næringsverdi.

 

Medisinsk:

Fiken, Plommer (alle typer), Svisker

 

Safter og Væsker

Grønnsaksafter er pga sine alkaliske egenskaper å foretrekke for Blodtype O framfor fruktsafter. Ved valg av fruktsaft, bør det velges en med lavt sukkerinnhold.

Unngå juice med høyt sukkerinnhold, som eplesaft eller cider.

Ananassaft kan hjelpe til med å unngå væskeansamling og oppblåsthet, som også bidrar til vektøkning.

Kirsebærsaft er også gunstig, fordi den er meget basisk.

 

Medisinsk:

Ananas, Kirsebær, Kål, Sviske

 

Krydder

Valg av krydder kan faktisk forbedre fordøyelsen og immunforsvaret.

Krydder basert på tang er bra for Blodtype 0, da de er rike på jod som regulerer skjoldkjertelen. Salt tilsatt jod er en annen jodkilde, men bruk den sparsomt.

 

Tang har tendens til å motvirke surheten i Blodtype Os fordøyelsessystem, slik at sjansen for å få magesår reduseres. De store fukosemengdene i tang beskytter magesekkens slimhinner hos Blodtype O, noe som hindrer at sårfremkallende bakterier kan feste seg.

Husk også at tang er en meget effektiv stoffskifteregulator hos Blodtype O og er en viktig hjelp når du skal gå ned i vekt.

 

Persille virker beroligende på fordøyelsessystemet, i likhet med enkelte sterke kryddersorter som karri og spansk pepper (cayennepepper). Mens svart og hvit pepper og eddik irriterer magesekken hos Blodtype O.

 

Sukkerprodukter som honning og farin vil ikke skade deg, heller ikke sjokolade.

Unngå bruk av maissirup som søtningsmiddel.

 

Medisinsk:

Cayenne, Gurkemeie, Hvitløk, Johannesbrødtre (carob), Karri, Persille, Rødalge (Dulce), Tang/Tare

 

Tilbehør

Det finnes ikke mange gunstige smakstilsetninger for Blodtype O.

Hvis man ønsker å ha sennep eller salatdressing til maten, bør man bruke det i moderate mengder.

Til tross for at Blodtype O kan spise tomater av og til, unngå ketsjup, da den også inneholder stoffer som f.eks eddik.

All syltet mat er ufordøyelig for Blodtype O. Denne maten virker kraftig irriterende på slimhinnene i magesekken.

Bruk heller olivenolje, sitronsaft og hvitløk.

 

Medisinsk:

Ingen

 

Urtete

Tenk på urtete som en måte å bygge oppstyrken mot narurlige svakheter hos Blodtype O. Hos Blodtype O legges hovedvekten på å berolige fordøyelsen og immunforsvaret.

Urter som peppermynte, nype og sarsaparille har en slik effekt.

 

Se opp for urter som lucern (alfalfa), aloe, borre og maissilke (maishår), da de stimulerer forsvarssystemet og forårsaker blodfortynning, noe som er et problem hos Blodtype O.

 

Medisinsk:

Alm (Slippery Elm), Bukkehornkløver, Cayenne, Ingefær, Lind, Løvetannblader, Mariatistlel, Morbær, Nype, Peppermynte, Persille, Sarsaparille

 

Diverse Drikkevarer

Det finnes veldig få passende drikkevarer for Blodtype O.

Det bør begrenses til rent vann, farris og te.

Øl kan drikkes i moderate mengder, men er ikke å anbefale om man ønsker vektnedgang.

Grønn te er tillatt som passende erstatning for andre koffeinholdige drikker, men har ingen spesielle helbredende egenskaper for Blodtype O.

Kaffe gir økt magesyreproduksjon, noe Blodtype O ikke har behov for. Trapp gradvis ned om man drikker kaffe fra før, for å unngå abstinensene.

Målet bør være å kutte kaffe og drikke grønn te i stedet.

 

Medisinsk:

Farris, Vann m/sitron, Soda


Menyer basert på Blodtypekost finner du på grunnleggeren sin side:
http://www.dadamo.com/typebase4/recipes.htm


Jeg skreddersyr også en plan basert på blodtypen, som jeg kaller Et Biologisk Kosthold. Les mer HER

Kosttilskudd for Blodtype O

Kosttilskuddene, om det er vitaminer, mineraler eller urter, har rollen å forsterke kosten og være et suplement, som gir deg ekstra beskyttelse der du trenger det.
Hovedfokus for kosttilskudd for Blodtype O er:

- Oppladning av stoffskiftet
- Økning av blodlevring
- Forebyggelse av betennelser
- Stabilisering av skjoldkjertelen

Vitamin B:
Blodtype O fungerer best erfaringsmessig på høye doser med Vitamin B-kompleks.
Blodtype O har nemlig tendens til å ha et stoffskifte som snegler seg av sted - en arv fra forfedrenes forsøk på å bevare energi i perioder hvor det var lite mat. Siden moderne Blodtype O nå lever under helt andre forhold, har de ikke det samme behovet, men det sitter fortsatt i hukommelsen til Blodtypen. 
Å ta et B-kompleks kan være en effektiv metode for å lade opp stoffskiftet.

Når Blodtype O spiser riktig mat, har de nesten aldri behov for ekstra tilskudd av B-12 eller Folat. Men Peter D`Adamo har behandlet depresjon, hyperaktivitet og forstyrrelser med godt resultat hos mange med Blodtype O ved å bruke høye doser Folat og Vitamin B-12 sammen med Blodtype O diett- og trimprogram.
Disse Vitaminene bidrar til å danne DNA.

Om du ønsker å eksperimentere med høye doser B-Vitamin, så sørg for at det er uten hjelp- og bindemidler. Gale bindemidler og sammensetninger kan gjøre det vanskelig å absorbere pillen i systemet ditt.
Unngå også tilskudd som inneholder gjær eller hvetekim.

Vitamin K:
Blodtype O har et lavere nivå av flere blodlevringsfaktorer, noe som kan føre til blødersykdommer. Sørg for å få masse K-Vitamin i kosten din. Fordi K-Vitamin ikke generelt sett anbefales som tilskudd, pass på at den maten du spiser inneholder dette viktige næringstoffet, som er av vesentlig betydning for Blodtyp O.

Kalsium:
Blodtype O bør hele tiden passe på å få i seg nok Kalsium tillegg i kosten, da kostholdet ikke inneholder melkeprodukter. Med de tendenser Blodtype O har til å utvikle leddbetennelse, er det helt klart at det er behov for kontinuerlig Kalsiumtilførsel.
Kalsiumtilskudd i høye doser (600-1100 mg ren kalsium) er sannsynligvis det beste for alle med Blodtype O, og er spesielt gunstig for barn i vekstperioden (2 til 5 og 9 til 16 år) og for kvinner som ikke lenger har menstruasjon.

Jod:
Blodtype O har en tendens til å ha ustabil skjoldkjertel på grunn av Jodmangler. Dette kan gi mange bivirkninger, inkludert å legge på seg, tendens til væskesamling og tretthet. Jod er det eneste mineralet som inngår i skjoldbruskkjertelens hormoner. Til tross for at tilskudd ikke er anbefalt, finnes det tilstrekkelige mengder Jod i Blodtype O kosten.

Mangan (med forsiktighet):
Det er vanskelig for Blodtype O å få nok Mangan i kosten, siden den hovedsaklig finnes i helkorn og belgfrukter. For det meste er dette ikke noe problem, og Mangantilskudd er sjelden anbefalt.
Imidlertid  har et overraskende antall kroniske leddsmerte (speielt i korsryggen og knær) hos Blodtype O, blitt redusert over en kort periode med Mangantilskudd.
 Bruk aldri store doser Mangan på egenhånd. Uriktig bruk kan føre til Manganforgiftning og bør brukes under oppsyn av lege.

Urter og Fytonæring:
Lakris (Glycyrrhiza glabra):
Høyt innhold av magesyre, som er vanlig hos Blodtype O, kan lett føre til mageirritasjon og magesår.
Et Lakrispreparat kalt DGL (deglycyrrhizinert lakris) kan minske ubehaget og gi en bedre hverdag.Til forskjell fra de fleste magesårmedisiner helbreder DGL slimhinnene i magen i tillegg til at den beskytter magesekken mot syre.
Unngå rå Lakris, som inneholder plantestoffer som kan forårsake høyt blodtrykk. Dette stoffet er fjernet i DGL.

Blæretang (Fucus vesiculosus):
Blæretang er et utmerket næringsstoff for Blodtype O. Denne urten som egentlig er et slags sjøgress og inneholder noen interessante næringsstoffer, inkludert Jod og sture mengder Fukose.
Fukose er som kjent grunnstammen til antigenet O. 
Fukosen som finnes i Blæretang, hjelper til å beskytte tarmenes innerste cellevegger hos Blodtype O. Spesielt beskytter den mot den magesårfremkallende bakterien H.Pylori, som fester seg i fukoselaget i magen hos Blodtype O. Fukosen i Blæretang virker på H.Pylori på tilsvarende måte som støv gjør på tape - hindrer bakteriens sugekopper i å feste seg , slik at de sklri gjennom mage-tarmkanalen uten å gjøre skade.

Blæretang er også et meget effektiv hjelpemiddel ved vektkontroll av Blodtype O - spesielt hos de som har lav aktivitet i skjoldkjertelen. Det ser ut til at fukosen i Blæretang hjelper til å normalisere det langsomme stoffskiftet og fremkalle vekttap.

Fordøyelsesenzymer:
Personer som ikke er vant til en kost med mye proteiner, anbefales et tilskudd av bukspyttkjertelenzymer til store måltider i en periode, inntil systemet begynner å vende seg til mer konsentrert protein. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Jan Ove Bakke | Svar 10.09.2019 18.12

Hei.
Jeg har blodtype O og arvelig høyt kolesterol. Har senket behovet for tabletter fra 80 mg til 10 mg i løpet av et år. Havrehjerter og brokkoli er årsaken.

Elisabeth | Svar 21.06.2019 15.01

Hei! Jeg så ikke at det stod noe om ris eller havregryn, og lurte på hvordan det er for de med blodtype O? ☺️

Geir Haugen 21.06.2019 20.50

Hei :)
Både ris og Havre er nøytrale, så kan fint brukes i et balansert måltid for Blodtype O :)

Isabella | Svar 08.05.2019 21.12

Hei, hva med ris?!

Geir 21.06.2019 20.48

Hei :)
Beklager sent svar :)
Ris er nøytralt for Blodtype O, men pass på balansen i hvert måltid :)

Kristine | Svar 18.03.2019 23.37

Hei Geir! Spennende og interessant å lese 😊 Har du muligheten til å sende noen gode tips om man vil følge blodtypedietten for 0-, men ønsker å leve vegansk?

Geir 30.03.2019 01.01

Hei Kristine.
Anbefaler at du bruker matvarer under medisinsk og begrenser de som står under Unngå som passer i et vegansk måltid 🙂

Berit Elise | Svar 04.02.2019 10.59

hei, sier ikke at olivenoje er et dårlig valg,men at det beste valget for hjertehelse og kolesterolet er knuste linfrø,linfrøolje og raps.(kald presset)

Geir 04.02.2019 11.25

Send gjerne noe dokumentasjon som underbygger dine påstander, da nye vinklinger alltid er interessant.

Berit Elise | Svar 22.01.2019 11.41

Hei jeg ser at du omtaler olivenolje som enumettet fett ,som ikke stemmer da det er mettet fett. De beste oljer for hjertet er linfrøolje og rapsolje (omega-3)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.09 | 18:12

Hei.
Jeg har blodtype O og arvelig høyt kolesterol. Har senket behovet for tabletter fra 80 mg til 10 mg i løpet av et år. Havrehjerter og brokkoli er årsaken.

...
21.06 | 20:55

Hei :)
Håper det ikke medfører for store problemer på sikt, da jo tykktarmen har en viktig funksjon.
Anbefaler uansett at du bruker mat tilpasset Blodtype A!

...
21.06 | 20:50

Hei :)
Både ris og Havre er nøytrale, så kan fint brukes i et balansert måltid for Blodtype O :)

...
21.06 | 20:48

Hei :)
Beklager sent svar :)
Ris er nøytralt for Blodtype O, men pass på balansen i hvert måltid :)

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE